I Congrés Nacional-Internacional de Coordinació de Parentalitat. Caràcter tècnic-científic

Ja han transcorregut sis anys des que es va començar a introduir la coordinació de parentalitat en casos d’alta conflictivitat pels jutjats espanyols.

Poques iniciatives d’aquesta índole han tingut una expansió tan ràpida, tan acceptada i tan plena d’expectatives.

Han passat tantes coses en tan poc temps que volem ordenar-les i celebrar-les compartint el camí recorregut en un congrés nacional-internacional. Pretenem recollir totes les aportacions acumulades, consensuar els mètodes, els indicadors, la projecció en la pràctica de les diverses professions que estem involucrats i, especialment, definir el marc de respecte i rigor que mereix la seva pràctica. El punt de partida serà l’anàlisi dels mecanismes de col·laboració amb els jutges, fiscals, secretaris judicials i advocats.

Però els que tenim una llarga experiència en mediació sabem de què parlem quan expressem preocupació pel futur de la coordinació de parentalitat, que pot desprestigiar-se abans d’haver començat a caminar per l’afany de pretendre monopolitzar aquesta especialitat d’intervenció forense. Sabem quins fets no voldríem veure repetits ara. Podem aprendre del recorregut traçat i de l’experiència d’altres països.

Des d’ANCOPA (Associació Nacional Professional de Coordinació de Parentalitat), pretenem agrupar professionals que comptin amb una sòlida especialització, i amb experiència en mediació familiar judicialitzada. Desitgem impulsar un procés unitari i col·laboratiu que aculli les diferents disciplines i diferents col·legis professionals, respectant i creant models d’intervenció.

Per concloure, concebem aquest congrés des d’una doble perspectiva: com la culminació de sis anys de pràctica, d’estudi i de formació, per propiciar un espai on puguem trobar-nos i aprofundir en els nostres objectius i, al mateix temps, com l’inici d’un projecte de futur ambiciós, basat en la vocació de servir la societat, de millorar la qualitat del futur dels nostres nens, nenes i adolescents, i de donar suport a les famílies que ho necessitin per preservar-los del conflicte, perquè se sentin ben tractats per els / les professionals i per les institucions.

Desitgem seguir avançant amb tu. Comencem.